Plávanie na otvorenej vode pre začiatočníkov

V súčasnosti sa kvôli pandémii plavárne a bazény zatvorili, či podliehali prísnym hygienickým pravidlám a milovníci plávania, či vody si museli nájsť iné miesto, kde budú môcť absolvovať svoj tréning alebo si len užívať radosť z plávania. Ak do takejto skupiny ľudí patríte aj vy, mali by ste vyskúšať plávanie na otvorenej vode. O čo sa konkrétne jedná a aké pomôcky, či potreby budete potrebovať?

Plávanie na otvorenej vode patrí k veľmi krásnej a prospešnej aktivite, pretože zlepšuje zdravie, napomáha lepšie spať a máte úplne iný pocit, ako keď plávate bežne v bazéne. Na plávanie v jazerách, či inej otvorenej vode sa však musíte poriadne pripraviť.

Aké potreby používať pri plávaní na otvorenej vode?

V prípade, že vás napadla myšlienka o plávaní na otvorenej vode, je potrebné začať rozmýšľať nad niekoľkými vecami. Najprv je dôležité nájsť miesto, kde budete chcieť plávať a zistiť si podmienky, prostredie a teplotu vody. Ak budete plávať počas chladnejších dní, voda už nebude taká príjemná a môže byť až ľadová. V takom prípade, je dobré použiť plavecký neoprén. V našej ponuke viete nájsť kvalitný, či už pánsky plavecký neoprén, no pre ženy rovnako aj dámsky plavecký neoprén. Ten dokáže telo dokonale izolovať a vám tak nebude vo vode zima.

4 Edit

Keďže budete plávať, určite je potrebné myslieť na plavecké okuliare s veľkým zorným polom, pretože na otvorenej vode by ste mali mať prehľad kam plávate a kde sa nachádzate, aby ste sa mohli vyvarovať prípadným prekážkam. Okrem tejto "povinnej" výbavy, je dobré priniesť si aj rôzne doplnky, ako napríklad plaveckú čiapku, doplnky výživy, uterák a suché veci na prezlečenie. Ideálne je všetko zbaliť do triatlonového batoha, do ktorého si viete vďaka veľkému priestoru všetko prehľadne uložiť. Nakoniec je potrebné spomenúť aj pomôcky pre vašu bezpečnosť na vode. Aby vás bolo na otvorenej vode počas plávania jasne vidno, odporúčame používať bójku. Plavecká bójka je viditeľná už z diaľky, a keďže je vhodná na plávanie, nevytvára takmer žiaden odpor a vám sa tak bude dať stále plávať bez obmedzení.

DSC05921-2

Neváhajte a vyskúšajte plávanie na otvorenej vode aj vy!